logo Chytrý Marketing

Hosting a hostingové služby

Rádi bychom Vám nabídli služby hostingu (webhostingu), ale co to vlastně ten hosting je? Kdo ho potřebuje a jaké může mít vlastnosti? To jsou otázky, které si klade nejspíš mnoho lidí. Možná to jste právě Vy.

Co to je hosting

Hostingem se myslí umístění webové prezentace na internetu. Neboli pokud máte zaregistrovanou doménu např. ve tvaru neco.cz, ke zprovoznění internetové prezentace to nestačí. Znamená to, že se určité soubory přesunou někam na internetový server, který běží 24 hodin, 7 dní v týdnu, často vyjadřováno výrazem 24/7. Jenom díky takové akci je možné, aby Vám web fungoval.

Kdo potřebuje hosting

Hostingové služby vlastně potřebuje každý, kdo si koupí doménu a chce na této doméně provozovat nějaké internetové stránky. Těmito mohou být blog, eshop či klasický osobní či firemní web. Samozřejmě, ve valné většině si hosting pořizují firmy, které chtějí provozovat své firemní stránky.

Co je potřebné ke spuštění webu

Abychom shrnuli podstatu věci, ke spuštění webu je tedy potřebná doména druhého řádu, tedy např. neco.cz a odpovídající hostingové služby. Ti, co by mě chtěli chytat za slovo. Samozřejmě si můžete pořídit i doménu ve tvaru nazevfirmy.nejlepsihosting.cz a Váš konkurent vedle v ulici bude mít konkurencnifirma.nejlepsihosting.cz. Jak by to asi vypadalo.

Cena hostingu

Hostingová řešení jsou různá a jsou zdarma či placená. Rozdíl vždy poznáte zejména v dostupnosti Vašeho webu, v možnostech hostingu a v kvalitě zálohování.

Tzv. freehosting Vám ve valné většině nenabízí nic převratného ani v jednom druhu služby. Prostě to chodí tímto způsobem. Nahrajte si k nám soubory a možná je budeme zálohovat a možná bude Váš web dostupný.Pokud ovšem chcete provozovat firemní stránky, asi to pro Vás nebude nejlepší řešení.

Co může hosting obsahovat

Hosting může obsahovat nejrůznější specifikace, kterým laik stejně nikdy rozumět nebude a nechce. Proto bych se při vybírání hostingových služeb a hostingů soustředil hlavně na toto:

 - frekvence zálohování neboli jak často se zálohuje
 - co všechno se zálohuje – soubory, databáze
 - nezávisle měřená dostupnost hostingu
 - podpora php, mysql – je potřebná pro většinu redakčních systémů (prostě, abyste si mohli do webu psát své názory, texty)
 - technická podpora – dostupnost a kvalita (pokud Vám nepojede web a nikdo vám neporadí, jak to změnit, tak tomu říkám smůla)
 - středně vysoká až nízká cena (důležitost ceny je vysoká, přesto, nejlevnější nebývá často nejkvalitnější)

Co vlastně průměrná česká firma potřebuje za hosting?

Pokud bychom si dovolili odhadnout potřeby běžné české firmy, pak je to hosting do 500 MB prostoru (sdílený pro web i pro e-maily). Podporuje php i MySQL, tato podpora je potřebná pro provoz většiny redakčních systémů jako např. Wordpress, Joomla nebo Drupal.Měl by mít dostupnost nad 99,9%, tzn. Váš web bude s min. výpadky na několik minut ročně (údržba atd.) dostupný stále.

Cena hostingu

Ceny hostingu závisí samozřejmě na možnostech, které konkrétní hostingové řešení nabízí. Přesto lze cenu odhadnout pro většinu středně velkých firem, kterým ve valné většině plně dostačuje výše zmíněné. Takový hosting pro 1 web se u nás pohybuje kolem 2000 Kč/rok.

Akční nabídka pro veřejné instituce

Pokud patříte mezi tyto subjekty:

 - základní školy
 - střední školy
 - vysoké školy
 - sportovní kroužky, sportovní organizace
 - další zájmová sdružení

Rádi bychom vám tímto nabídli tuto akční nabídku

Zajistíme Vám hostingové služby dle vašich požadavků za směšnou nebo nulovou cenu. Naše firma je již na trhu několik let a má tedy možnost nákupu a provozu některých služeb za bezkonkurenční ceny.

Nabídka je dlouhodobá a budeme rádi, pokud se nás zájemci nebudou bát zeptat pomocí formuláře, který naleznete ve sekci KONTAKTY

Novinky

Sledujte nás na Facebooku